måndag, november 08, 2010

Välkomna till Malmö mina vänner...


Ser det som ett tecken, att Malmö FF med ett gäng sunt kaxiga invandrakillar i spetsen, sköt SMguldet till staden samma dag som den sinnessjuke "lasermannen" greps.
Friska skott VS Sjuka skott; 1-0.

*

Mycket kärlek på Stortorget när guldhjältarna hyllades av Malmöborna. Gonza sjöng och önskade alla välkomna till Malmö. Timbuktu orerade på Malmöitisk ordekvilibristiska i sin; "Mina vänner".

*

Inte en våldsam ton så långt örat nådde, förutom de slentrianhånande klyschorna "Hata, hata, hata Helsingborg", som mest skrålas för att det liksom hör till, åtminstone enligt vissa, som hellre hatar och hånar andras motgång än njuter av och älskar sin egen medgång, men...whatever...även Malmö har sina fläckar....

*

Som ett gigantiskt långfinger i den kyliga och bengalfyllda Stortorgsluften, gav glädjen och kärleken alla våldsperversa kvällstidningar en imaginär röd clownnäsa att sätta på sina löpsedlar istället för alla de mörka ord som präglat nyhetsflödet från Malmö den senaste tiden. "Vi har det bra, så ska´ det va...välkommen till Malmö..."

*

2 kommentarer:

lilla ja sa...

Nu har det gått några veckor sedan guldet var i hamn och vi hunnit smälta detta ögonblick. Blir lite förbannad över hur stor uppmärksamhet killana får i förhållande till tjejerna som också tog guldet. Hörde någon berätta att på fotbollsgalan i Malmö fick killarna sitta nere vid podiet medans tjejerna fick sitta uppe på en balkong!!! Varför inte låta dessa guldlag få glänsa tillsammans?

Mats sa...

Såklart en strålande bedrift av LDB att bli svenska mästarinnor. Men det bara är så, att intresset för herrfotboll är större. Det vore absurt att kvotera in damerna i uppmärksamhetsflödet bara för att dom är...kvinnor...

Kanske orättvist, men så är det...