torsdag, augusti 17, 2006

Living on the edge.....the vardagsedge...

Ett spännande fenomen som kan göra vardagen liiite mer intressant. Att bryta mot lagar och normer har genom alla tider gett människor adrenalinkickar, att göra det som normen säger är farligt och/eller oväntat kittlar. Göran Kropp cyklade till Mount Everest som ligger i Tibet, klättrade upp på toppen, UTAN syrgas, klättrade ner och cyklade hem till Sverige igen. Göran Kropp och Ola Skinnarmo åkte skidor till Nordpolen.
100 mil….på skidor…Vasaloppet är för mesar….
Innan expeditionen gick dom tillsammans upp 31 kg i vikt, allt för att överleva den extrema kylan på 41 grader, attackerande isbjörnar och vad det nu finns för faror på Nordpolen.

Jag tycker jag är duktig när jag går milen i Bokskogen…
Men jag som jobbar 8-1630 och är pappa till två barn, kräver inte samma extrema upplevelse för att få den där kicken.
För mig får det bli en lightvariant av adrenalinkickar.
Fenomenet för oss mesar kallas vardagsedge.


Ett par exempel på vad du kan göra för att hitta kickar i vardagen:

* Låt bli att titta på bästföredatumen på mjölken innan du dricker den.
* Gå till ditt närköp och handla utan inköpslista.
* Använd gångvägar som skyltas "snöröjes och sandas ej".
* Skriv upp alla grannar på lappar, lotta och bjud hem henne/honom på blinddate.
* Häng upp tvätt på balkongen då SMHI utfärdar stormvarning.
* Blunda, tryck på fjärren, titta på kanalen resten av kvällen.
* Släng ner lite vassa knivar i diskhon och gör massa skum på ytan innan du börjar diska.
* Tryck in fel bankomatkod två gånger innan du trycker in rätt.
* Sätt en lapp på dörren till lägenheten, "röjar fest kl 2300", lämna dörren öppen när du går, och kom tillbaka kl 0100.


"If you don´t live on the edge, you´re taking to much space".......

4 kommentarer:

bless sa...

Räcker det med att tända en cigg? Det är väl lite farligt. Om man bygger en isbjörn i naturlig storlek av cigaretter och sedan röker upp den, då måste det absolut vara lika farligt med en cigarett-isbjörn en isbjörns isbjörn. Fast då kanske det inte är vardags-edge längre, utan mer helfestlig helg-edge?

Mats sa...

Alla får vi hitta vår egen nivå....personligen tycker jag det låter lite väl destruktivt att bygga en cigarettisbjörn....är det skillnad på en cigarett isbjörn och en cigarettis björn?
;)

bless sa...

Jag tycker att verkar roligare att bygga en ciggarettisbjörn om man får limma eller länka ihop cigaretterna, om man måste stappla dem lösa på varandra verkar det jobbigt. Om man använder långa Look med mentholsmak blir det någon polarvinds smakeffeket också. Fast lite jobbigt att röka så mycket ihop limmade cigaretter. Men då skulle den kunna användas som rökavänjning och vips, så är den både konstnärlig och konstruktiv:)

Anonym sa...

så rätt så rätt! living on the edge, är ganska så spännande, det tyckte nog göran kropp oxå! men det finns mindre farliga "edgar" att leva på eller hur, den med mjölken är bra, sen kan jag tipsa om en till. köp vacuumpackat kaffe, öppna den genom att slita up den o vips så har du lite att göra! perfekt för en måndagsmorgon eller om man ätit för mycket älgkebab dagen innan! have nice day! /lena