onsdag, augusti 18, 2010

Så är det nog...


Ibland är känslan av att drabbas av en insikt via en på pränt satt, och väl genomtänkt mening, förlösande. Kloka ord staplade på varandra i en harmonisk och vältimad ordning, kan generera en skön, befriande och dimensionsskapande känsla.

Skön, som en aha-upplevelse, aha....är det SÅ det hänger ihop.
Befriande, som en Sobril i bokstavsformat.
Dimensionsskapande som en nyckel stöpt av ord, eftersom den öppnar dörren till det tidigare låsta rummet, för att den får dig att tänka vidare.

När du kopplat det ena börjar du leta efter det andra. Du hittar till slut en tråd på stigen du vandrar på, du stannar upp, böjer dig ner för att plocka upp den, för att knyta ihop den med den du redan hade i handen. Emotionell evolution, känslomässig utveckling, att enbart lyssna på hjärtat och själen, att ibland stänga av hjärnan och bara känna.

Är bokstäverna riktigt klokt och omsorgsfullt staplade, på ett vackert vis, kan de förvandlas till den av ord stöpta nyckeln, som öppnar dörren, som varit låst i evigheter. Du har inte anat vad som dolt sig i rummet och när du ser det, metamorferas din fråga till en insikt. Som en fjäril som bryter skalet och kliver ur sin puppa.

Att gå från ett: "Hur är det EGENTLIGEN?" till ett: "Så är det nog..."

Skönt, befriande och dimensionsskapande.

"When you fall in love, you fall for a mirror of your own most present needs"
Deepak Chopra

Så är det nog...

3 kommentarer:

Maria sa...

Gillar bilden,"födde upp" fjärilar en gång...(skolarbete) Intressant utveckling, härlig bild.

Angel sa...

Like; Emotionell evolution, känslomässig utveckling, att enbart lyssna på hjärtat och själen, att ibland stänga av hjärnan och bara känna.

***
<^._.^>

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.