onsdag, februari 04, 2009

Dagens, (kanske ÅRETS) "arga lapp"....


Jag har sagt det förr och säger det igen:
Endast i Malmö....

Hittade den här lappen/skylten i ett skyltfönster till en sytillbehörsaffär i Slottstaden. Den på något vis personifierar den nidbild många har av det JAG betraktar som det svunna Slottstaden. Men vad härligt att se att de finns gnällrövar till pensionärer som liksom inte ger upp. En slags "siste bittre man tar flaggan med sig"-aktion.
Ägaren till butiken har förmodligen irriterat sig på det mesta i största delen av sitt liv och här gjort ett statement.

NEJ!!! HÅLL INTE DIN HUND HÄR / TACK!!

Som ett uppror mot dagens infekterade samhälle där folk utan att skämmas, håller sina hundar, DÄR...utanför sytillbehörsbutiken! Ett kvitto på att samhällets moral urholkats så till den milda grad, att man HÅLLER HUNDAR......

Stilpoäng till skyltmakaren/makerskan, som på ett subtilt vis lyckas markera artighet men samtidigt inte tummar på sin ilska. Genom att skriva tre utroppstecken efter: NEJ, och enbart två efter: TACK, visar han eller hon...att han/hon säger nej, mer än tack. Cred åt den bittre skyltmakaren/makerskan alltså! Det märks att det lades tid på formuleringen, den uttorkade tuschen talar sitt tydliga språk.

Inte konstigt att försäljningen av virkade grytlappar dött ut när folk står utanför butiken och håller hundar......

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske affärsinnehavaren skulle sadla om o börja virka/sticka hundkläder? Kanske ett svårt trauma i barndomen har fått densamme att skriva denna "underbara" lapp?!
Ja, kära värld, den sista generationen av "slottispensionärer" kanske? De som är av typen "kamma mattfransarna oxå!" -uppmaning till hemtjänstbiträdet maybe?
Tack för läsningen ha en fin helg! Kram /Lena

Anonym sa...

Tycker att ordet "Håll" är det mest spännande på lappen. Håll - i betydelsen att ägarna står och håller sina hundar utanför affären? (kan se hur de står och håller sina hundar i famnen...)Håller - utifrån binder fast dem - som en hållplats?
Lappen måste ju kommit till utifrån en olägenhet, eller hur? Att hunder hålls utanför - känns inte som en sådan utan kanske mer att hundar skäller utanför eller än mer troligt är att de uträttar sina behov utanför affären. Affärsinnehavaren formulerar då denna lapp. För mig blir det då ännu ett tecken på att vi formulerar oss så hänsynsfullt, trots ilska, att budskapet blir fördunklat - vilket öppnar för missförstånd och feltolkningar. Fram för rakare kommunikation!
För att koppla till din tidigare text (som jag tyckte var bättre;)) så borde rakare, öppnare kommunikation gälla i både negativa och positiva sammanhang!
Krama din tonåring!

Mats sa...

Det finns många djur i vår herres hage och den bittra människan är en av raserna som aldrig lär dö ut.

Lovar att krama mina barn...

/ Mats

Anonym sa...

Uppfattar du min kommentar som bitter? Tror bitterhet är en massa känslor som inte uttrycks - inte ens för sig själv... Rättare att säga känslor som inte erkänns, tillåts kanske? Frustrationen måste sipra ut... och kommer ut i bland annat halvarga smålustiga lappar i tvättstugor och i affärer.... istället för att man vågar känna och kanske t o m prata om det som verkligen trycker på!
Och vad bra - att du ska krama barnen - även den något motsträvige tonåringen!

Mats sa...

Nej nej, uppfattar inte dig som bitter. Syftade på författaren till skylten.