fredag, oktober 31, 2008

Pacman for president!


Whåtts the motherfucking deal? Så hade Timbuktu kanske uttryckt sig över det faktum att svenska företag sponsrar McCains presidentkampanj. Eller: Vad är det som är så fucking konstigt, för att tala REN svenska...
Okej, Astra Zeneca har slantat in 19 MILJONER i valkampanjen, (den största delen går till republikanerna).

Det är mycket pengar, det är en j-a massa pengar! Även om man inte erkänner är det givetvis ett beslut taget av "businesskäl". Stoppar man in något i ena ändan brukar det komma ut något i andra....ändan. 19 miljoner omräknat i tex. smärtstillande medel typ Alvedon blir ca. 12 miljoner piller, många piller blir det...PALLVIS med piller.

Kommer McCain (eller Insane McCain som han kallas) till makten har han sagt att sjukvården under INGA omständigheter får finansieras av staten.
Pengarna får plockas "elsewhere". Alla som har mer än mellanstadienivå på sina mattekunskaper kan då räkna ut att om inte staten bekostar cirkusen, eftersom dom inte har pengar i sin budget, kommer den som HAR pengar att finansiera kalaset (eller eländet..eftersom sjukdom per definition är mer elände än kalas liksom....precis som USAs sjukvårdspolitik).

Alla känner även till den gamla klassiska sanningen:
"Lika barn leka bäst i allmänhet och rika barn i synnerhet".

Med andra ord, det är inte helt fel att vara kompis med dom som bestämmer över sjukvården i ett land där kapitalet styr. Är ni med?

Kan man dessutom som Astra Zeneca plocka fram läkemedel mot exempelvis magsår som kortar ner vårdtiden, ligger man hyfsat till för att få krängt sina piller. Som av en tillfällighet har Astra forskat fram Nexium, ett läkemedel som drastiskt minskar tiden för efterbehandling av magsår.

Hmm....vilken kategori människor är överrepresenterade i DEN statistiken? KAN....jag säger KAN...det vara rika människor?

Problemet för Astra är att man inte får skänka pengar till politiska kampanjer. Men i ett land där allt går att köpa för pengar är det inget problem. Det är bara att starta en PAC (Political Action Committe) då kan styrelsen skänka pengar till sin PAC, som i sin tur med guds och presidentens välsignelse kan skänka sina 19 miljoner till politiken utan att dom EGENTLIGEN får göra det. Moral rimmar både på anal och banal, som på ren svenska skulle kunna bli: Skitdumt....

På så vis kan ett svenskt företag via sin PAC, vara med och påverka vem som blir president i ett land där de privata kapitalet styr sjukvården. På så vis kan man i förlängningen styra över sin Pacman i vita huset. I ryggdunkarnas förlovade land är det givetvis guld värt, att vara lierad med den som styr, GULD värt...

För du spaken åt vänster springer han åt vänster osv osv....

Sensmoral:

"Har du 12 miljoner brustabletter liggande i badrumsskåpet kan du köpa vad du vill. Tex. kan du få en alldeles egen Pacman i vita huset som springer dit du vill bara du styr honom rätt."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på dig Mats!

Läskigt som vanligt när Pac Man gör entré i politiken, särskilt i ett sammanhang som är långt ifrån tandlöst (se bilden, läs verkligheten)...

Kram Caroline

Mats sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mats sa...

Hej och tack för titten!
Visst är det läskigt när sagofigurer av olika slag helt otippat dyker upp i vardagen....
Händer mig var och varannan dag om jag tänker efter. Blir lika rädd varje gång! Se upp själv för resten, har hört rykten om att Fantomen setts i Ljungskiles skogar. Hur pålitlig är en vuxen man som klär sig i långkalsonger och dessutom drar ett par Speedobadbyxor ÖVER de samma?

Kram / Mats