lördag, oktober 25, 2008

Tomten blåst på sin post,i DUBBEL bemärkelse...


Säga vad man vill om Sarah Palin. Men republikanernas vicepresidentkandidat har i många avseenden satt färg på valkarusellen i USA. Gift med en eskimå, vice Miss Alaska i sin ungdom (vilket måste anses som meriterande eftersom hon redan har en vicefunktion i sitt CV) och även hängiven abortmotståndare på talibannivå. Att hon födde det barn man på förhand visste hade Downs syndrom visar ändå på gott omdöme och ger en tankeställare åt de som funderar på att abortera foster med handikapp av ena eller andra slaget. Hennes 17åriga dotter är gravid och abort var inte ens att tänka på, trots att dottern mer är barn än vuxen, kan JAG tycka. Dock ett konsekvent handlande och inte enbart ett akademiskt förhållningssätt som ger cred i ett land där elitismen sprider ut sig mer och mer.

Men....det är inte RUMBA, hade Tony Irving i "Let´s dance" sagt. Nu är jag vare sig homosexuell fd. elitdansare slash dansdomare i TV4 (varför SKREV jag slash när jag kunde SKRIVA: / ...slash är något man SÄGER för att man inte kan säga: /, märkligt...). Upp på spåret igen...

MEN....hon har lite på minuskontot också.

* Att ha deltagit i en häxutdrivningsprocess kanske känns mer 1500tal än 2000tal? Å andra sidan är republikanerna i ett politiskt/medmänskligt perspektiv mer 15ootal än 2000tal, så konsekvent är Sarah i alla fall.

* De 1.1 miljoner hon spenderat på styling i vicepresidentkampanjen för egen och familjens del får Mona Sahlins Tobleronemissbruk att framstå som en bagatell i sammanhanget.

* En liberal syn på det här med reseräkningar gjorde att hon cashade in motsvarande 112 000:- i ersättning. En granskning av ärendet avslöjade att hon spenderat den tiden med familjen och INTE jobbat. Vad är väl en bal på slottet sa Askungen. Vad är väl ett Toblerone på Konsum, kan Mona Sahlin säga om man jämför henne med Sarah Palin.

* Det ryktas att hon har nära band till: "The Alaskan independence party". En amerikansk motsvarighet till Skånepartiet. Ultrakonservativt och med en vision om att Alaska skall bryta sig ur den amerikanske federationen och bli självständigt. Calle Herslow with an american twist.

Lite att jobba på Sarah. Men går allt som elaka tungor siar, kan allting lösa sig på ett smidigt sätt. McCain blir om han vinner valet tidernas äldsta president med sina 72 år på nacken. Inte helt onaturligt att man trillar av pinnen pga det ena eller andra i den åldern...

Själv ser jag ett ur Hänt i veckanperspektiv smaskigt scenario. Ett "Lewinskydrama" i Vita huset gånger 10. På firmans julfest hamnar en av glögg helpackad president McCain utklädd till tomte i ovala (höll på att säga ANala, men det är ett annat scenario) med sin Vicepresident. Vilken av glögg drogad 72åring kan motstå en fd. skönhetsmiss stylad för över miljonen? Nej just det. Och vilken helpackad 72taggare överlever en tur i sänghalmen med en kvinna som ser att det enda som står mellan henne och en plats i historien som den första kvinnliga och häxutdrivande presidenten i historien, är en hjärtattack? Resten kan ni räkna ut själv. Min blygsamma sida hindrar mig från att gå in i detalj, men jag tror att Sarah hade varit beredd att göra ett och annat för att få planen att gå i lås.

Dessutom hade det varit oerhört bildmässigt att se fotot i tidningen av presidenten i tomtekostym och med nerknäppt gylf bäras in i en ambulans. Även om hans sluddrande; "ho ho ho" och sista suckande inte hade hörts hade det nog varit effektfullt ändå.

Vad hade rubriken till den bilden blivit? Förmodligen något med Lewinskyanspelning som:

"Santa claus blown of his post....."

Sensmoral:

"Var försiktig när du gå på firmans julfester, det kan bli det sista du gör innan du bärs in i ambulansen för den sista färden."


Inga kommentarer: