fredag, november 17, 2006

Astrid 76...kriminell.....


Tidigare i år blev Astrid Jornefelt 76 år kriminell. Hon togs på bar gärning när hon la ett kasserat stekjärn BREDVID en sopcontainer som var överfylld. Den nitiske sopspionen som grep henne såg till att Astrid blev åtalad för brott mot miljölagen.
Sopspionen måste verkligen känna att han bidrar till minskningen av negativ miljöpåverkan i världen! Kan se honom framför mig….liggande i en buske…..kikare framför ögonen….vindjacka med SBI (Sopornas Bureau of Investigation) tryckt på ryggen istället för FBI….ser hur han triumferande kastar sig över Astrid 76…hade han fått som han velat hade han satt handbojor på henne med ena handen och pistolhotat henne med den andra samtidigt som han skrikit:
”Freeeeeezzeee, youre´under arrest!!!!”
Miljöarbete i all ära, men hur vore det att lägga resurserna på rätt ställe?
Att tänka globalt istället för KOMMUNALT…..

1984 inträffade en katastrof i Indiska Bhopal. Amerikanska Union Carbides fabrik började läcka gas. 3000 dog omedelbart och 100 000 förgiftades. Det inträffade på natten. På morgonen låg tusentals kvar i sina sängar…som om dom sov…men dom vaknade aldrig….
Mer än 500 000 människor lider av sviterna eftersom även mark och vatten förorenades, så fortfarande dör det ca. 1000 människor årligen.
Fortfarande har ingen rättegång hållts. Det amerikanska företaget hyrde in den värsta sortens advokater vars enda syfte är att skydda aktieägarna. Inte en cent har betalats ut i ersättning till någon av de drabbade…..

Heja USA! Hela världens moralvaktbolag som slaktar allt från muslimer och Vietnameser till Indier och Afganer……

Inga kommentarer: