onsdag, december 08, 2010

If it ain´t broken, don´t fix it...


Så är det. Funkar det så funkar det. Finns ingen anledning att analysera varför vissa saker är som dom är, så länge dom fungerar.

Lika lite som att jag tänker skruva isär min iPhone i en iver att försöka förstå hur det är möjligt att klicka på en app och via GPS konstatera att jag är där jag är och inte någon annanstans, tänker jag luska i varför jag mår bra.

Kanske en haltande jämförelse eftersom just den funktionen mer är intressant ur ett filosofiskt perspektiv. Var skulle jag vara om jag inte är där jag är? Någon annanstans, men VAR och framförallt VARFÖR?

Whatever, mitt liv är inte trasigt. Min själ och mitt hjärta är fullt fungerande igen, alltså tänker jag inte ens tanken att skicka dom på verkstad för renovering.

If it ain´t broken, don´t fix it...

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, man ska nog inte analyser i onödan. Då upptäcker man kanske saker man mår bättre av att inte veta.
Var är du om du inte är där du är? Ja ibland kan ju hjärta o själ vara på olika ställen...faktiskt...
I vilket fall som helst, att skruva isär iPhone är nog en knasig idé!

Mats sa...

Tror mer att det handlar om att låta saker vara som dom är. Tror inte det handlar om ofrivilliga upptäckter liksom.

Ibland händer det väl att jag tror att jag har en position när jag egentligen har en annan. Men än har det inte konstruerats en app som anger det emotionella läget, det kommer kanske...

lilla ja sa...

Blir varm i hjärtat när jag hör att du har hittat hem i din själ.
Ibland gör man saker som byter jobb, börjar träna eller köper hund som förändrar hormonbalans, sinnesstämning och därmed ändras ens utstrålning och mottaglighet. Att gilla läget och inte jaga lyckan är nog det bästa receptet!
Lycka till!

Mats sa...

Tack lilla du. Vissa saker tar längre tid än andra. Det är som du säger, förändringar skapar...förändringar...liksom..och att gilla läget och sluta jaga är förmodligen den bästa strategin. Tack! Hoppas du också har det bra!

Anonym sa...

Jag önskar dig en god o härlig jul!

Isabella sa...

skitsnygg design!