torsdag, september 21, 2006

Impotenta och korkade isbjörnar.....


Idag presenterade Världsnaturfonden en studie över vad ett antal livsmedel innehåller. Det skall inte tolkas som en komplimang att Sverige ligger i topp vad det gäller sin köttfärs. Man har hittat flamskyddsmedel i den svenska färsen.
Flamskyddsmedel används i plaster och gummi för att minska brandrisken.
Får man i sig för höga halter påverkar det hormonsystemet, det kan bla leda till efterblivenhet hos våra barnbarns barnbarn, det kan också leda till sterilitet. Vi människor ligger inte i den akuta farozonen, IDAG…
Problemet med flamskyddsmedel är att dom lagras i fettvävnader i djur och människor men framförallt i fisk. Det innebär att dom vandrar i näringskedjan. I klartext...stor fisk äter liten fisk....större däggdjur äter fisk....människa äter djur (eller färs gjord på djur...)
Man har även hittat spår av flamskyddsmedel i isbjörnar på Antarktis.
Alltså…tack vare att vi människor är rädda för att det skall börja brinna i tex våra datorer, får fisk i sig kemikalier som lagras i deras fettvävnad….när fisken äts upp av en isbjörn i Antarktis blir isbjörnen först dum i huvudet och sedan oförmögen att fortplanta sig…
Vad var det Louis Armstrong sjöng? ”What a wonderful world…”

Eller hur…… what a fucking wonderful world……

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir så förbannad. Varför förbjuds inte dessa ämnen omedelbart när man känner till riskerna? Det måste finnas alternativ.

Och samtidigt som ingen (utom oljeindustrin) längre tvivlar på växthuseffekten kan man flyga kors och tvärs för endast 199:-. Billigare än nånsin. Flygskatterna borde tiodubblas. Tusendubblas! En liter bensin borde kosta 100 spänn, då kanske folk hade använt sina bilar på ett förnuftigare sätt. Eller inte alls.

VARFÖR agerar inte de som kan? Det är kortsiktigt marknadstänkande som styr, och inte lär det bli bättre i det här landet med den nya regeringen.

Mats sa...

Kunde inte sagt det bättre själv....
Du har så klart för dig!
Inte enbart de transportmedel som är mer energikrävande som borde beskattas mer, samtidigt borde de transportmedel som kräver MINDRE energiåtgång subventioneras.
Money talks...så är det...