lördag, augusti 12, 2006

Lördag hela veckan...

Lördag....

Denna dag då bullarna är som mest nybakade, pålägget exklusivare än på tisdagar och frukosten tillåts ta längre tid i anspråk än en halvlek i fotboll...
Det ställs höga krav på lördagar...denna julafton för dom med svart bälte i shoppping. Helst skall shoppingrundan avslutas med socialt samkväm på café eller krog.
Fläskkotletten som normalt sett köps in till middagen byts ut mot entrecoté eller ryggbiff.
Den kokta mjöliga potatisen håller inte måttet, möjligtvis rösti eller kroketter, är det fest så är det...alla har vi vår definition på begreppet guldkant.
Förväntningarna skruvas upp....mineralvattnet platsar inte på veckans sjätte dag...en box med en treliters plastpåse i sig, som i sin tur är sprängfylld med vin, vår tids ryska gumma, ett kinderägg för vuxna. Nobelpriset i marknadsföring till den som introducerar en överaskning inuti kartongen, en alvedon...en kondom...en leksak..för vuxna..såklart....när dom sista dropparna kramas ur sin påse trillar den ut...överaskningen.
Ikväll skall allting bli rätt. Den senaste Wallanderfilmen skall hyras, barnen skall beväpnas med godis. Har pappa riktig tur förvandlas den präktiga bullbakande mamman till en kärlekstörstande gudinna lagom tills det att barnen somnat. Magi på högsta nivå.
Tacka herren vår gud för baginboxen...
Been there...done that...bought the fucking t-shirt and burned it!

Garanterar att det finns fler desperata hemmafruar i tex. Hjärup och Åkarp än på kanal 5.
Hade du bara fått fälla upp persiennerna i ett antal förortshem hade du upptäckt att det bara ÄR så...att verkligheten oftast överträffar dikten.

Det ryktas att det år 2008 kommer att hållas ett familjelyckeVM i en av Malmös förorter. Förmodligen kommer vi att bla. att få se följande grenar:
* Välkammade barn.
* Skinande bil på garageuppfart.
* Marineringsmästerskap i grillning.
* Grönast gräsmatta.
* Söndagsångest efter kvartersfest.

Njuter lika gärna av livet en onsdag...eller torsdag....
Det viktiga för mig är att det är JAG som regisserar filmen. Kör hellre än sitter i baksätet....
"Jag har haft en alldeles underbar dag, men inte idag!"
Groucho Marx

2 kommentarer:

Anonym sa...

Speglar möjligtvis din bild av "mamman" ditt tycke för tidigare erfarenheter, dvs exfru? *gapskrattar*

Q-36

Mats sa...

Visste inte att det ingick 20 poäng psykoanalys i lärarutbildningen....
;)